Profile
Profile
Photos
Map
Reviews
 • REČ PISCA

  Кomad “Moj deda je aut” dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja. Junaci ove ove drame otkrivaju koliko su zapravo spremni da se menjaju, upoznaju i prihvate različitost kada je ona deo njihove porodice. Ova, na prvi pogled jednostavna i tipična priča, otvara temu priznavanja, godinama skrivane, seksualne orijentacije kod pripadnika treće generacije. Razmatra sposobnost odnosno nesposobnost članova porodice da se na prihvatljiv način suoče sa tim, izlazeći pritom, iz sopstvene zone komfora i malograđanskih uzusa kojima su ograničeni.

  Dušan Janković

  O PISCU

  Dušan Janković rođen je 1987.godine u Кopru, Slovenija. Završio je osnovne akademske studije komunikologije u Beogradu. Bavi se marketingom, piše kratke priče i dramske tekstove, od kojih je “Moj deda je aut” njegov prvi komad, a treći koji se izvodi.

  REČ REDITELJA

  Svako u sebi ima daimona, onaj deo bića koji ga podseća i nagoni da bude svoj, da se odazove pozivu duše i odupre stegama nasleđa, društva i okoline. Taj proces nikada nije lagan a nekada i dugo traje. Ipak, kada trenutak odazivanja pozivu dođe, kome treba da zahvalimo? Verovatno onome koji je stvorio vreme da nam se sve ne bi događalo odjednom.

  Đurđa Tešić

  O REDITELJU

  ĐurđaTešić diplomirala je pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2002.godine.

  Režirala je preko dvadeset predstava u beogradskim i pozorištima širom zemlje i regiona (Republika srpska, Crna gora). Ovo je njena četvrta režija u Beogradskom dramskom pozorištu.

  Za predstavu ”Gospodar Muva” 2010.godine dobila je Specijalnu nagradu za nove pozorišne tendencije na međunarodnom Tiba festivalu.

   

  Vreme trajanje: 1 sat i 15 min.

   

  Premijera: 28.04.2017.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Your email address will not be published. Required fields are marked *