Da se zna

 • da-se-zna

Place Category: Organizacije

Profile
Profile
Photos
Map
Reviews
Related Listing
 • LGBTTIQA osobe na Balkanu svakodnevno se susreću sa diskriminacijom u porodici, javnom prostoru i profesionalnom okruženju. Budući da su izložene dugotrajnoj i kontinuiranoj homofobiji i transfobiji, trpe različite oblike diskriminacije od ponižavanja do fizičkog nasilja. Podaci istraživanja javnog mnjenja iz 2015. godine koje su sproveli NDI, Civil Rights Defenders i Gej i Lezbejski Victory Institut, pokazuju da se u Srbiji 72% LGBTTIQA populacije susreće sa psihičkim nasiljem, 51% LGBTTIQA ispitanika/ca kaže da je izloženo diskriminaciji na poslu ili na drugim mestima, a 23% je pretrpelo fizičko nasilje zbog seksualne orijetnacije ili rodnog identiteta.

  Zbog straha od autovanja, usled oskudne informisanosti i nedovoljnog poverenja u institucije, ovi incidenti se retko prijavljuju. Portal DA SE ZNA! omogućava osobama koje su izložene nasilju i diskriminaciji, kao i svedocima/kinjama, da bezbedno prijave takve slučajeve.

  Misija

  „DA SE ZNA!“ obezbeđuje podršku LGBTTIQA osobama kroz poboljšanje efikasnosti sistema zaštite i zagovaranja primerene reakcije nadležnih organa.
  Vizija

  Srbija u kojoj sve građanke i građani uživaju ista prava i imaju jednake mogućnosti bez obzira na svoja lična svojstva, uključujući seksualnu orijentaciju i rodni identitet.
  Vrednosti

  Vrednujemo različitost kao prednost našeg društva.
  U svoj rad uključujemo sve osobe koje dele naši vrednosti i voljne su da rade na ostvarivanju ciljeva udruženja.
  Iniciramo saradnju sa drugim LGBTTIQA organizacijama i organizacijama za ljudska prava na državnom i međunarodnom nivou, kao i svim relevantnim državnim institucijama u Srbiji.
  Otvoreni smo za kreiranje i uvođenje novih pristupa radu sa našim ciljnim grupama.
  Težimo transparentnosti unutar i van udruženja, u pogledu aktivnosti, rezultata i finansijskih informacija.
  Preuzimamo punu odgovornost za svoj rad sa osobama koje nam prijavile nasilje i/ili diskriminaciju (štitimo privatnost ličnih podataka i dajemo sve od sebe kako bismo odgovorili na potrebe osoba koje su se nam javili

  Cilj

  Smanjenje nivoa diskriminacije i nasilja prema LGBTTIQA osobama i davanje doprinosa većem prihvatanju i integraciji LGBTTIQA građana i građanki u društvo Srbije.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.