Gej lezbejski info centar

 • glic

Place Category: Organizacije

Profile
Profile
Photos
Map
Reviews
Related Listing
 • Opis organizacije:

  GLIC je osnovan 2009. godine kao medijska grupa, koja se bavi promovisanjem LGBT prava kroz informisanje, umetnost i kulturu i osnaživanjem LGBT populacije kroz nuđenje informacija i sadržaja koji važni za LGBT egzistenciju.

  Projekti po kojima je organizacija prepoznatljiva:

  Najveći i najvažniji projekat ove grupe je Regionalni gej lezbejski info portal Gayecho koji je dostupan na www.gayecho.com i svojih sadržajem pokriva Srbiju, BIH, Hrvatsku i Crnu Goru, a svakodnevno obavšetava LGBT populaciju o dešavanjima u zemlji i svetu. Već dve godine GLIC u saradnji sa Domom omladine organizuje Međunarodni  festival queer filma “Merlinka”o kome možete više saznati na www.merlinka.com.
  GLIC je sproveo i kampanju prevencije HIV-a i seksualno prenosivih bolesti “Voli seks – stop AIDS” koja je dostupna na www.gayecho.com/hiv

  Usluge koje pruža LGBT populaciji:

  GLIC pre svega pruža informacije kroz sajt www.gayecho.com, magazin “Optimizam” i organizuje filmske projekciju u okviru queer festivala “Merlinka”.

  Koja vrsta pomoći je potrebna organizaciji od strane LGBT populacije:

  Organizaciji je potrebna pomoć u prevođenju tekstova sa inostranih LGBT sajtova i magazina, obaveštavanje o LGBT dešavanjima kako bi blagovremeno informacije objavila na sajtu, konstruktivna kritika rada organizacije, podrška radu i veće uključivanje u aktivnosti i programe.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.